ΑΘΗΝΑ, 1/10/2021

Agri Innovation expo
1η  Έκθεση Καινοτομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η  Έκθεση Έρευνας, Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνολογίας που διοργάνωσε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από τις 28-30 Σεπτεμβρίου 2021. Η έκθεση λειτούργησε στον καταπράσινο υπαίθριο χώρο του Γεωργικού Μουσείου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου παρουσιάστηκαν περισσότερα από 30 καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες από ερευνητικές ομάδες του πανεπιστημίου. Για 3 ολόκληρες μέρες, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών άνοιξε τις πύλες του σε φοιτητές, επιχειρηματίες, επιστήμονες, αγρότες, καθώς και εκπροσώπους του πολιτικού χώρου. Περίπου 2.000 επισκέπτες βρέθηκαν στο επίκεντρο της καινοτομίας, τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στα εγκαίνια της έκθεσης χαιρέτισαν ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθ. Σπυρίδων Κίντζιος, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος περιηγήθηκε σε κάθε περίπτερο της έκθεσης, δείχνοντας αμείωτο ενδιαφέρον για τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες όλων των ομάδων, ο Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σταύρος Ζωγραφάκης, καθώς και ο τέως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως πρωτοπόρο στην πανεπιστημιακή έρευνα υλοποίησε την 1η δια ζώσης έκθεση καινοτομίας. Οι ερευνητικές ομάδες του πανεπιστημίου παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, «αγγίζοντας» θέματα τόσο κλασικών γεωπονικών επιστημών, μικροβιολογίας, φαρμακολογίας, διατροφής, ορυκτολογίας, όσο και πιο εξελιγμένων, όπως τεχνητή νοημοσύνη, βιοτεχνολογία, ρομποτική, βιοοικονομία, βιοκαύσιμα και κλιματική κρίση. Εκτός των άλλων, το πρόγραμμα της Agri Innovation expo εμπλουτίστηκε με 4 παράλληλες δράσεις εντός του πανεπιστημίου, οι οποίες συνδύαζαν αρμονικά τις επιστήμες και τις τέχνες, με τον αθλητισμό και την ιστορία. Στόχος της έκθεσης ήταν η προώθηση της καινοτομίας και η αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων των μελών του πανεπιστημίου, προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Η εξωστρέφεια είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Κοινωνία και στον Επιχειρηματικό της κόσμο. Συνδέει την εκπαίδευση με την έρευνα, την έρευνα με την καινοτομία, την καινοτομία με την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, τους φοιτητές και τους καθηγητές με την παραγωγή και τους ανθρώπους της.

Η 1η Έκθεση Καινοτομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν μόνο η αρχή για να βρεθείτε στο Επίκεντρο της Καινοτομίας του.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση εδώ.